Hampaiden hoito ksylitolin avulla

Ksylitolipurukumi on herkullinen ja helppo tapa pitää huolta itsestään ja hampaistaan. Päivittäin, aina aterian jälkeen, osana monipuolista ruokavaliota ja terveellistä elämäntapaa.

Suun ja hampaiden hyvinvoinnin kannalta suositeltava päivittäinen määrä on 5 grammaa ksylitolia. Hyvä tapa on nauttia ksylitolipurukumia on aina syömisen ja juomisen jälkeen, koska juuri silloin suun bakteerien aiheuttama happohyökkäys rasittaa hampaita.

Vanhempien ksylitolipurukumin käyttö suojelee lapsen hampaita

Tutkimusten mukaan äiti voi estää haitallisen hampaiden reikiintymistä aiheuttavan bakteerin tarttumista lapselle. Kun äiti käyttää säännöllisesti täysksylitolipurukumia, hänen suunsa bakteerikanta muuttuu lapselle vähemmän haitalliseksi. Sama koskee tietysti myös isää ja muita lapsen lähipiiriin kuuluvia, joten koko perheen kannattaa syödä ksylitolipurukumia jo odotusaikana. 

Hyöty on pitkäaikaista

Turun yliopiston hammaslääketieteen laitoksen ja Ylivieskan terveyskeskuksen tekemän Äiti-lapsi -tutkimuksen mukaan reikiintymistä aiheuttavan mutans streptokokki -bakteerin tarttumista lapselle voidaan välttää ksylitolin käytöllä. Tutkimuksessa Jenkki Professional - täysksylitolipurukumia käyttäneiden äitien lapsilla oli 71-74 % vähemmän reikiä hampaissa kuin vertailuryhmien lapsilla.

Tulos saavutetaan, kun täysksylitolipurukumia pureskellaan kolme kertaa päivässä, kaksi tyynyä kerrallaan.Jos kaksivuotiaalla lapsella ei ole ollenkaan mutans streptokokki -bakteeria suussa, säilyvät hänen hampaansa todennäköisemmin pitkään terveenä. Lapsilla, joiden äidit hoitivat hampaitaan syömällä ksylitolipurukumia lapsen ollessa alle kahden vuoden ikäinen, esiintyi vähemmän kariesta vielä 10-vuotiaana.