Happohyökkäystä vastaan

Sokeriton ksylitolipurukumi auttaa neutraloimaan happohyökkäystä. Kokonaan ksylitolilla makeutetun purukumin on osoitettu vähentävän hampaiden plakkia. Plakin suuri määrä on karieksen kehittymisen riskitekijä lapsilla. 

Aina aterian jälkeen

Ravitsemussuosituksissa suositellaan käytettäväksi ksylitolia 5 grammaa tai enemmän päivässä, jaettuna vähintään kolmeen käyttökertaan.

Makuvaihtoehtoja on kymmeniä - raikkaan viileistä hedelmäisiin ja karkkimaisiin makuihin. Tärkeintä on, että jokainen löytää itselleen sopivan tuotteen!

Paljonko on 5 grammaa ksylitolia purkkana ja pastilleina? 

Tuote Ksylitoli-% painosta Tarvittava palamäärä
Jenkki Original -ksylitolipurukumi ** 35 10
Jenkki Professional Freshmint -täysksylitolipurukumi * 68 6
Jenkki Professional Cool Peppermint * 56 4
Jenkki Professional JR -lasten purukumi * 67 5
Jenkki -ksylitolipastillit 51-55% 8
Jenkki Herra Hakkaraisen täysksylitolipastilli *** 95 10
 
Ksylitolipurukumit ja pastillit on tarkoitettu osaksi tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota sekä terveellistä elämäntapaa. Hampaiden reikiintymisen ehkäisyssä tärkeintä on kokonaisuus. Hyvä ja huolellinen suuhygienia on suun ja hampaiden parasta hoitoa. 

Hyväksi pikkuhampaille

  • Ksylitolin käyttöä on hyvä alkaa harjoitella noin yhden vuoden iästä alkaen pastilleilla (Jenkki Herra Hakkarainen –täysksylitolipastillit).
  • Purukumin pureskeluun voi alkaa tutustua n. 1,5 – 2 vuoden iässä.
  • Enemmistö suomalaisista päiväkotilapsista käyttää ksylitolia päivittäin
  • Esikouluiässä ja kouluun mennessä ensimmäiset pysyvät hampaat puhkeavat; ksylitolin päivittäistä käyttöä olisi hyvä jatkaa myös koulussa
  • Hampaiden ns. toinen vaihduntavaihe alkaa yleensä alakoulun viimeisillä luokilla. Teini-iän kynnyksellä hampaat ovat alttiit happohyökkäyksille ja siten reikiintymiselle. 

Ksylitolitutkimusta on tehty Suomessa jo 1970-luvulta lähtien. Suomen hammaslääkäriliitto on suositellut ksylitolin käyttöä jo vuodesta 1988. Kaikilla Cloettan ksylitolituotteilla on Suomen hammaslääkäriliiton ksylitolisuositusmerkki. 

*Kokonaan ksylitolilla makeutetun purukumin on osoitettu vähentävän hampaiden plakkia. Plakin suuri määrä on karieksen kehittymisen riskitekijä lapsilla. Vaikutus saavutetaan pureskelemalla kaksi täysksylitolipurukumia 5-20 minuutin ajan kolmesti päivässä syömisen tai juomisen jälkeen.

**Sokeriton purukumi auttaa neutraloimaan happohyökkäyksen.

***Ksylitolia ja maltitolia sisältävien pastillien nauttiminen edistää hampaiden mineralisaation ylläpitämistä. Mineralisaatio tarkoittaa hammaskiilteen kovettumista.